Ik ben Jan Evert van Apeldoorn, zeg maar Eef. Geboren in Zwolle in het voorjaar van 1984. Opgegroeid in Heerde, op de Veluwe.

Op mijn 18e vertrok ik naar Amsterdam en kwam via de theateropleiding van De Nieuw Amsterdam, een jaar Toneelschool Utrecht en een jaar studie Muziekwetenschappen uit bij Theateropleiding Selma Susanna. Daar haalde ik na 4 jaar, in 2010, mijn diploma.

De jaren hierna heb ik me op allerlei projecten gestort. Ondertussen ontwikkelde ik mij als muzikant, (trainings)acteur en voice-over.

Ik richtte een band op, Braque. Nederlandstalige muziek met een rauw randje. Na vele optredens, een theatertour, een album en vele nummers geschreven te hebben, stopte de band in 2013.

Mijn eerste avondvullende voorstelling, Over Dosis, maakte ik in het jaar na mijn opleiding. Conferences, liedjes, kleinkunst.

En ik deed mee met festivals. Zo stond ik in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en van Camaretten.

Ik doe ook nog iets heel anders. De afgelopen drie jaar volgde ik de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Een opleiding tot coach/begeleider en tegelijkertijd een zeer rijke ontmoeting met mijzelf. Hier haalde ik in 2017 mijn diploma.

Momenteel werk ik dus vooral als zanger/pianist, als voice-over en als (trainings)acteur. 

Omdat ik van schrijven houd, hieronder een gedicht van mij:

Terzijde 

Toen ik vanochtend wakker werd
Lag ik andersom in bed
Omgekeerd en tegendraads
Veel meer ondersteboven dan normaal
Veel meer schuin dan recht
En veel meer rechts dan links

Maar dat ter zijde