Ik ben Jan Evert van Apeldoorn, zeg maar Eef. Geboren in Zwolle in het voorjaar van 1984. Opgegroeid in Heerde, op de Veluwe.

Op mijn 18e vertrok ik naar Amsterdam en kwam via de theateropleiding van De Nieuw Amsterdam, een jaar Toneelschool Utrecht en een jaar studie Muziekwetenschappen uit bij Theateropleiding Selma Susanna. Daar haalde ik na 4 jaar, in 2010, mijn diploma.

De jaren hierna heb ik me op allerlei projecten gestort. Ondertussen ontwikkelde ik mij als muzikant, (trainings)acteur en voice-over.

Ik richtte een band op, Braque. Nederlandstalige muziek met een rauw randje. Na vele optredens, een theatertour, een album en vele nummers geschreven te hebben, stopte de band in 2013.

Mijn eerste avondvullende voorstelling, Over Dosis, maakte ik in het jaar na mijn opleiding. Conferences, liedjes, kleinkunst.

En ik deed mee met festivals. Zo stond ik in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en van Camaretten.

Samen met mijn vriendin ben ik in 2018 een nieuw bedrijf gestart: The Piano Bar. Onze slogan: Live music and lovely drinks at every location!
Het is een mobiele en muzikale bar. In de vorm van een vleugel. We komen op locatie. Het midden van de vleugel is open, dit is tegelijkertijd de werkplek voor 2 mensen achter de bar.
We zijn er voor feesten, bruiloften, bedrijfs evenementen, wijnproeverijen enz. Mel staat ín de vleugel, achter de bar. Ik speel toetsen en zing mijn favoriete oldies. The Piano Bar is 3,5 meter lang en 2 meter breed en is zo gebouwd dat we door elke standaard deur passen!
Kijk eens op www.thepianobar.nl dan wordt het je snel duidelijk.

Ook doe ik nog iets heel anders.
In 2017 haalde ik mijn diploma van de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen in Utrecht. Een opleiding tot coach/begeleider en tegelijkertijd een zeer rijke ontmoeting met mijzelf en de wereld om mij heen.

Omdat ik van schrijven houd, hieronder een gedicht van mij:

Terzijde 

Toen ik vanochtend wakker werd
Lag ik andersom in bed
Omgekeerd en tegendraads
Veel meer ondersteboven dan normaal
Veel meer schuin dan recht
En veel meer rechts dan links

Maar dat ter zijde